MagentaGlitterPointer -->

maanantai 15. helmikuuta 2016

Smoothiekakku


Raikas ja ennen kaikkea terveellinen smoothiekakku tuli leivottua eilen ystävänpäivän kunniaksi. Ohjeita oli netissä vaikka kuinka, mutta päädyin tähän perus mustikka-banaani kakkuun. Kakku oli helppo tehdä eikä vieny paljoa aikaa! Eli:

180 grammaa digestive-keksejä
1 mangopiltti
2 banaania
500 grammaa maustamatonta AB-jugurttia
400 grammaa mustikoita
7 liivatelehteä
1,5 rkl vettä
kourallinen cashew pähkinöitä
hunajaa



Ensin murskataan keksit vaikka kaulimen avulla ja lisätään mangopiltti. Sitten seos painellaan leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Banskut, mustikat, pähkinät & jugurtti blenderiin sekoittumaan. Sillä aikaa laita liivatelehdet kylmään veteen n.10 minuutiksi, purista ne hyvin sen jälkeen ja sekoita kiehuvaan veteen hyvin! Kaada lopuksi liivatteet blenderiin ja sekoita. Lopuksi seos vaikka lusikan avulla (ettei tule kovin möykkyistä) keksimurskan päälle ja hyytymään jääkaappiin ainakin 6 tunniksi. Sitten vaan herkuttelemaan sallitusti!




Kivaa alkanutta viikkoa jokaiselle! :-)

-Janina

9 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa!
    Mukavaa maanantai päivää sinulle!

    VastaaPoista
  2. Herkulliselta näyttää ja itekki tykkään näistä helpoista kakuista. Liivatteen vain haluaisin korvat jollain. Pitäis netistä kattoa, millä sen vois korvata. Kivaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia :) Netistä kyllä löyty ohjeita millä liivatteen voisi korvata, ko äsken kävin kattomassa, ovat vaan aika oudonkuuloisia..? No ehkä vielä joskus kokeillaan :)

      Poista
  3. Yritin omalla blogi nimellä kommentoida, mutta miksihän ei onnistu?

    VastaaPoista
  4. Vautsi ko hieno kakku ja varmasti herkkua!
    Mukavaa iltaa sinne <3

    VastaaPoista
  5. Varmasti herkullinen kakku, ihanalle näyttää. Mukavaa tiistai iltaa ♥

    VastaaPoista